Πολιτική

Ο Αντώνης Ξυλουργιδης από την Σκύδρα, μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη και κατάμεστη αίθουσα ,δεσμεύτηκε να μη διαψεύσει ποτέ τις προσδοκίες των πολιτών της Πέλλας.

33Προβολές

Ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αντώνης Ξυλουργιδης,ολοκλήρωσε τον κύκλο ομιλιών,στην πορεία του προς τις εκλογές της 21ης Μάη.

Ξεκινώντας στην εναρκτήρια από την Εδεσσα,συνεχίζοντας στον Μυλότοπο,τα Γιαννιτσά,τους Γαλατάδες,την Αριδαία,κατέληξε χθες στην Σκύδρα,με ομολογουμένως εντυπωσιακό τρόπο.
Το χαρακτηριστικό της εκδήλωσης,πέρα από την συγκλονιστική κοσμοσυρροή,ήταν το συγκινησιακό κλίμα  που κατέκλυσε τους παριστάμενους.
Στο ξεκίνημα της ομιλίας,αναφέρθηκε στην πρόσφατη απώλεια του Μίμη Γαϊτανίδη,λέγοντας ότι οι αγώνες του αποτελούν παρακαταθήκη.
Στη συνέχεια παρουσίασε τους λόγους της υποψηφιότητάς του,τονίζοντας… “κατέρχομαι γιατί θέλω να εκφράσω την γενιά μου,τις νέες γενιές ανθρώπων,που διαπαιδαγωγήθηκαν από το διαχρονικό ΠΑΣΟΚ.κατεβαινω υποψήφιος γιατί θέλω να εγγυηθούμε ξανά το ΠΑΣΟΚ των προσδοκιών”…
Στα πολιτικά ζητήματα,ανέδειξε καθοριστικά διλήμματα όπως :
Η διαφορετικότητα της σοσιαλδημοκρατίας από τον νεοφιλελευθερισμό.
Συγκυρία και πολιτική ανανέωση.
Λαϊκισμός και πελατειακή σχέση.
Κοινωνική διαβούλευση και πολιτικός καθωσπρεπισμός. Συγκεντρωτισμός.
Για την Πέλλα παρουσίασε  ένα μοντέλο ανάπτυξης προτεραιοτήτων,καταλήγοντας….”πώς όσοι καθυστέρησαν να το εκπονήσουν,ειναι κατώτεροι των περιστάσεων”
Για την αγροτική οικονομία μίλησε για άμεση έναρξη εθνικού διαλόγου,καταθέτοντας 3 προτάσεις για την Ελλάδα και 2 που αφορούν την Ευρώπη.
Στο τέλος,με ανεβασμένος τόνους προκαλώντας συγκίνηση,αντιπαρέβαλε το έργο του Ανδρέα Παπανδρέου,με την περίοδο δίωξης το 89 από τους σημερινούς μονομάχους(Τσίπρα,Μητσοτάκη),με
την υποκριτική σήμερα επίκλησή του.
…”ζητώ ισχυρή εντολή-ψήφο καρδιάς,για να εκπροσωπήσω την Πέλλα στα κέντρα αποφάσεων. Υπόσχομαι να μη σας διαψεύσω…” Κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής,σε κλίμα πρωτοφανούς έντασης και συναισθήματος.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.