Κεντρική Μακεδονία

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην έκθεση GOURMET SELECTION 2023 στο Παρίσι

179Προβολές

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν στην Έκθεση GOURMET SELECTION 2023, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2023 στο Paris Expo Porte de Versailles, στο Παρίσι.
  H GOURMET SELECTION είναι ο Nο 1 προορισμός για συναντήσεις μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών από τον κόσμο του εκλεκτού φαγητού. Προβάλλει premium προϊόντα και νέες γαστρονομικές τάσεις. Στη διοργάνωση του 2022 συμμετείχαν 338 εκθέτες με προϊόντα παντοπωλείου, καρυκεύματα, μπαχαρικά, ζυμαρικά, λάδι, ρύζι, ξύδι, chutney, dips, παραδοσιακά μπισκότα, σοκολάτες, ζαχαρώδη, spreads και μαρμελάδες, αποξηραμένα φρούτα, μέλι, αλλαντικά, έτοιμα γεύματα, τοπικά κι έθνικ κεράσματα, κονσερβοποιημένα προϊόντα (τόνος, σαρδέλα, χαβιάρι, κτλ), ποτά (κρασιά, Spirits, σιρόπι, χυμοί φρούτων, τσάι, καφές, εκχυλίσματα Βοτάνων κλπ), εκλεπτυσμένες συσκευασίες κλπ.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στην έκθεση για πρώτη φορά, με σκοπό την επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα, την ανάδειξη των αγροτικών ποιοτικών προϊόντων της (τροφίμων και ποτών), την ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη δικτύωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.
Για τη συμμετοχή στην έκθεση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου με περίπτερα που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας
Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023.
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

  • τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις
  • τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
  • τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετέχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς           εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2313330391 κ. Χαρίκλεια Τσιαμπαλή και κ. Μαρία Ελευθεριάδου 2313330052.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.