ΕιδήσειςΠ.Ε.Πέλλας

Προάσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, στην περιοχή Καραμάν Έδεσσας.

56Προβολές

Προάσκηση δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Καραμάν.

Ιορδάνης Τζαμτζής: « Σωτήρια η συστηματική πρόληψη και προετοιμασία ».

 

 

Όλες οι λεπτομέρειες και οι παράμετροι μιάς ενδεχόμενης δασικής πυρκαγιάς, που θα απειλούσε το πολεοδομικό συγκρότημα της Έδεσσας, εξετάστηκαν στη διάρκεια προάσκησης συντονισμού, ενόψει της κυρίως άσκησης  που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 10 πμ., με διοργανωτή το Δήμο Έδεσσας.

Το σενάριο της άσκησης προβλέπει την εκδήλωση πυρκαγιάς στη βορεινή πλευρά του οικισμού Καραμάν, της Έδεσσας, η οποία επεκτείνεται και κατεβαίνει απειλώντας την πόλη. Δίνεται εντολή προληπτικής εκκένωσης του οικισμού.

Όλες τις επιχειρησιακές λεπτομέρειες εξέτασαν σε επιτόπια σύσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πέλλας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Έδεσσας, κ.Τάσος Δίου, Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Τροχαίας, στελέχη του Δασαρχείου και του ΕΚΑΒ Έδεσσας.

«Οι κίνδυνοι πυρκαγιάς στη διάρκεια του Καλοκαιριού είναι υπαρκτοί, γι’ αυτό έχει σημασία η συστηματική πρόληψη και προετοιμασία» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής μετά την ολοκλήρωση της προάσκησης. «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στην περιοχή Καραμάν, για να εντοπίσουμε και να ιεραρχήσουμε όλα τα ενδεχόμενα,  στην απευκταία εκδήλωση μιας δασικής πυρκαγιάς.

Δουλεύουμε συστηματικά και συνεργαζόμαστε άψογα με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες για τη διαχείριση κάθε πιθανότητας, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχέδιο επέμβασης και εκκένωσης της περιοχής».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.