Κεντρική Μακεδονία

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Περιφέρεια La Libertad του Περού

25Προβολές

Επίσκεψη στο Περού πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συνεργασίας με την Περιφέρεια La Libertad.
Στο επίκεντρο της επίσκεψης βρέθηκαν ο τουρισμός, η αγροτική ανάπτυξη και η περιφερειακή καινοτομία, καθώς και οι πολιτικές για τη στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Πρόκειται για  τομείς ενδιαφέροντος που είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων διαδικτυακών συναντήσεων των δύο πλευρών και της αντίστοιχης επίσκεψης της αντιπροσωπείας του Περού στην Κεντρική Μακεδονία. Στόχος της επίσκεψης στο Περού ήταν επίσης η δημιουργία επιχειρηματικών επαφών με μεγάλες εξαγωγικές εταιρείες της La Libertad για τη δημιουργία ευκαιριών συνεργασίας στην κυκλική οικονομία και την εφοδιαστική αλυσίδα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε συναντήσεις με βασικούς φορείς και προγράμματα που υποστηρίζουν το οικοσύστημα καινοτομίας La Libertad, όπως το CREEAS (Περιφερειακή Επιτροπή Κράτους, Επιχειρήσεων, Ακαδημαϊκής Κοινότητας και Οργανωμένης Κοινωνίας των Πολιτών), το Footwear CITE (Κέντρο Παραγωγικής Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας), την CERX La Libertad (Περιφερειακή Επιτροπή Εξαγωγών) και την ADAS (Ένωση για την Αειφόρο Γεωργική Ανάπτυξη), η οποία εκπροσωπεί τις σημαντικότερες εταιρείες εξαγωγής γεωργικών προϊόντων στην περιοχή.
Επίσης η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώθηκε μέσω της Περιφερειακής Επιτροπής Τουρισμού και Βιοτεχνίας για τα προγράμματα τουριστικής ανάπτυξης και πραγματοποίησε επισκέψεις σε ορισμένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της La Libertad, όπως οι αρχαιολογικοί χώροι του Chan Chan και του Huacas de Moche. Ακόμη οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασαν τη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης της περιόδου 2021-2027, καθώς και τους τομείς εξειδίκευσής της.
Οι δύο Περιφέρειες αναμένεται να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις τους στην μεταξύ τους επικοινωνία τόσο στον τομέα μεταφορών και logistics όσο και στον τομέα τουρισμού και κυκλικής οικονομίας.
Το πρόγραμμα International Urban Regional Cooperation Λατινικής Αμερικής αποτελεί μια πρωτοβουλία χρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διασύνδεση Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Περιφέρειες της Λατινικής Αμερικής, με στόχο την αμοιβαία συνεργασία στους τομείς της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και της Περιφερειακής Καινοτομίας. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link: https://www.iurc.eu/iurc-news/

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.