ΑγροτικάΠ.Ε.Πέλλας

Eγκατάσταση νέων μετεωρολογικών σταθμών

193Προβολές
Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, για την στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης στην Πέλλα, προχώρησε στην εγκατάσταση τεσσάρων νέων μετεωρολογικών σταθμών, με στόχο την υποστήριξη των αγροτών στις παραγωγές τους. Οι τέσσερις σταθμοί προστίθενται στο υφιστάμενο δίκτυο που διαθέτει ο ΕΛΓΑ και άλλοι φορείς συγκέντρωσης μετεωρολογικών δεδομένων, συμβάλλοντας στην αξιοπιστία των προβλέψεων, αλλά και στην ακρίβεια καταγραφής ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή μας.
Σε σχετική δήλωσή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Μας ενδιαφέρει η στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης, δημιουργώντας τις υποδομές που χρειάζονται, αλλά και αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία. Μέσω της επέκτασης του δικτύου μετεωρολογικών σταθμών, επιτυγχάνουμε καλύτερη κάλυψη των αγροτικών μας περιοχών και βελτίωση της αξιοπιστίας των προβλέψεων, όπως και της ικανότητας για πρόληψη και έγκαιρη προετοιμασία των αγροτών έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα δεδομένα των νέων σταθμών, για πιο αντικειμενικές εκτιμήσεις των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες από τον ΕΛΓΑ και άρα πιο δίκαιες αποζημιώσεις για τους αγρότες της περιοχής μας».
Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στα μετεωρολογικά δεδομένα των σταθμών, μέσω των επόμενων συνδέσμων:
Παλαιός Μυλότοπος, https://www.stravon.gr/stations/palaiosmylotopos/

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.