Αγροτικά

Mεγάλες ζημιές σε νεκταρίνια και ροδάκινα

734Προβολές

Θέμα: Βροχοπτώσεις: Επίσκεψη ΑΣ Δήμου Σκύδρας και ΑΣ Ημαθίας στο Υποκατάστημα ΕΛΓΑ στη Βέροια.

Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια επισκέφτηκαν οι Παναγιώτης Πασάκης και Γιάννης Χριστοφορίδης, πρόεδρος και ταμίας του Αγροτικού Συλλόγου Δήμου Σκύδρας αντίστοιχα, καθώς και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, Χρήστος Βοργιάδης.

Οι εκπρόσωποι των Αγροτικών συλλόγων Πέλλας και Ημαθίας ενημέρωσαν την Τμηματάρχη Εκτιμήσεων κ. Βασιλική Παπαδοπούλου (απουσίαζε η προϊσταμένη κ. Παππά Μαρία)  για τις μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν σε νεκταρίνια και ροδάκινα (επιτραπέζια και συμπύρηνα) από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών αλλά και αυτές που σημειώθηκαν από την αρχή της σεζόν (τέλη Μαϊου – έως σήμερα).

Η κ. Παπαδοπούλου έδειξε ενημερωμένη για το μέγεθος των ζημιών, καθώς επισκέφτηκαν κτήματα των πληγέντων περιοχών Πέλλας και Ημαθίας και όπως ανέφερε, θα μεταφέρουν την εικόνα που αντίκρυσαν, σε ανώτερα στελέχη της κεντρικής διοίκησης του οργανισμού.

Επίσης ανέφερε στους εκπροσώπους των δύο συλλόγων, ότι οι ζημιές από τις βροχοπτώσεις (εξαίρεση το σκίσιμο των καρπών) δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ όπως συνέβη και κατά τα έτη 2017 και 2018.

Την απαίτηση άμεσης παρέμβασης της πολιτείας και λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί το συντομότερο δυνατό, με δίκαιες, γενναίες στρεμματικές ενισχύσεις, που θα καλύπτουν την απώλεια εισοδήματος, ζητούν οι προαναφερθέντες Αγροτικοί Σύλλογοι μέσω των εκπροσώπων τους.

Αγροτικοσ Συλλογοσ Δημου Σκυδρασ

l Email: agrotikossds@gmail.com

 

Σκύδρα, 14 Αυγούστου 2020

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.