Στόχος

SEX : Mια φορά την εβδομάδα

1kΠροβολές

Το σεξ μας κάνει καλό και το ξέρουμε. Πλέον το έχει επιβεβαιώσει και η επιστήμη.

Ακόμη ξέρουμε ότι δεν είναι μόνο ανάγκη για ευχαρίστηση.

Το σεξ έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας.

Μας βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες, στην βελτίωση του ύπνου, ενώ μειώνει την αρτηριακή πίεση και δίνει ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Φυσικά, έρχεσαι πιο κοντά με τον σύντροφό σου και παίρνεις ικανοποίηση.

Τώρα, έρευνα αναφέρει ότι τα καλά νέα δεν σταματούν εκεί.

Από ότι φαίνεται το να κάνουμε σεξ, μας βοηθά να… ζήσουμε περισσότερο.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, μέτρησαν την σεξουαλική ζωή 129 μητέρων που ήταν σε σχέση. Οι συμμετέχουσες έδιναν καθημερινές αναφορές για την ευχαρίστηση με τους συντρόφους τους αλλά και για το πόσες φορές είχαν σεξουαλική επαφή.

Ακόμη, οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από τις γυναίκες και ανέλυσαν τα κύτταρα για δείκτες γήρανσης.

Όταν οι ερευνητές συνέκριναν τις αναφορές των γυναικών με τα δείγματα αίματος, βρήκαν κάτι εντυπωσιακό.

Όσες έκαναν σεξ με τον σύντροφό τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είχαν σημαντικά μακρύτερα τελομερή, από αυτές που δεν έκαναν. Τελομερές είναι το προστατευτικό κάλυμμα στο DNA που καθορίζει την διάρκεια ζωής ενός κυττάρου.

Με τον καιρό, τα τελομερή σπάνε για λόγους όπως η κακή δίαιτα, το αλκοόλ και η φυσική διαδικασία γήρανσης. Τα αποτελέσματα, όμως, δείχνουν ότι το συχνό σεξ μπορεί να επισκευάσει και να τα μακρύνει, που σημαίνει ότι τα κύτταρα ζουν περισσότερο και σε κρατούν νέο.

Τα πιο κοντά τελομερή συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρκίνο, καρδιαγγειακή νόσο και διαβήτη. Αντίθετα, τα πιο μακριά βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών. 

Μία φορά την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τη γήρανση και να μας κάνει να ζήσουμε περισσότερο, λοιπόν.

PHGH bovary

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.