Δ.Έδεσσας

Tουριστική προβολή της Έδεσσας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1.2kΠροβολές

H τουριστική προβολή, o φυσικός πλούτος της Έδεσσας,  η οικονομική και πολιτισμική παράδοση της περιοχής με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης, τα τοπικά αγροτικά και παραδοσιακά προϊόντα και τις επιχειρήσεις της, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης της Έδεσσας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε τη δημιουργία ενός διαδραστικού τουριστικού οδηγού με καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές και υπηρεσίες.

Ο ψηφιακός ξεναγός, που έχει προϋπολογισμό 114.000 ευρώ και θα ξεκινήσει να σχεδιάζεται τον Ιούλιο 2019, θα διευκολύνει τους απομακρυσμένους χρήστες να περιηγηθούν στις φυσικές ομορφιές και στην ιστορία της πόλης, στα ξενοδοχεία, στα προϊόντα της και σε πολλά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.Mε τη χρήση των τεχνολογιών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας και της περιήγησης με τη χρήση πανοραμικών βίντεο 360 μοιρών, θα προσφέρονται πληροφορίες, οι οποίες θα προβάλλονται πάνω στον πραγματικό κόσμο μέσω κειμένου, 3d αρχείων, εικόνων και βίντεο.

Ο συνδυασμός με υπηρεσίες που εκμεταλλεύονται χωρικά δεδομένα θα παρέχει τη δυνατότητα πιο εξειδικευμένων εφαρμογών απευθείας πάνω στον περιβάλλοντα χώρο των σημείων ενδιαφέροντος. Η εφαρμογή σχεδιάστηκε για κινητά τηλέφωνα και θα διατίθεται δωρεάν στους χρήστες.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.