Πολιτική

Xρήση δασωμένων αγρών

934Προβολές

Γιάννης Σηφάκης: Νομοθετήθηκε η δυνατότητα γεωργικής χρήσης δασωμένων αγρών ως 30 στρέμματα ( με χαρακτηρισμό ΑΔ, αγρός το 1945 δάσος σήμερα )  Εξασφαλίζονται οι αγροτικές επιδοτήσεις σε πολλούς κερασοπαραγωγούς, καστανοπαραγωγούς και καρυδοπαραγωγούς και η νόμιμη χρήση των αγροτεμαχίων τους

Η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε την περασμένη βδομάδα στο τελευταίο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιτρέπει την αγροτική ή δενδροκομική καλλιέργεια και την συνέχιση λήψης των επιδοτήσεων σε αγρούς ( με βάση τις αεροφωτογραφίες του 1945 κυρίως) που δασώθηκαν στην πορεία και σήμερα εμφανίζονται με την μορφή δάσους ( χαρακτηρισμός ΑΔ) ως 30 στρέμματα.

Η διάταξη αυτή συμπληρώνει την νομοθεσία για την δυνατότητα εκχέρσωσης δασικών εκτάσεων για αγροτική χρήση που ήδη ισχύει.

Οι διατάξεις αυτές διευκολύνουν σημαντικά πολλούς αγρότες σε ορεινές περιοχές ( κυρίως κερασοπαραγωγούς, καστανοπαραγωγούς και καρυδοπαραγωγούς) να διατηρήσουν νόμιμα την χρήση των αγροτεμαχίων τους και να συνεχίσουν να εισπράττουν τι άμεσες επιδοτήσεις τους.

Ο βουλευτής συμμετέχοντας στις επιτροπές  Περιβάλλοντος και Ενέργειας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα θέματα εκχέρσωσης δασικών εκτάσεων για αγροτική χρήση αλλά και στην δυνατότητα στα  ΑΔ να μπορέσουν ( ως ένα όριο) να διατηρήσουν νόμιμα την αγροτική χρήση και να μην χαθούν άμεσες επιδοτήσεις και προγράμματα για πολλούς δενδροκαλλιεργητές της Πέλλας και όλης της χώρας.

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.