Πολιτική

Αίτηση υπαγωγής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας

891Προβολές

Θεοδώρα Τζάκρη:  Κατατίθεται την επόμενη εβδομάδα η αίτηση υπαγωγής του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη μετείχε σήμερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ κ. Νίκο Μαντζούφα, τον Γενικό Διευθυντή Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τη Διευθύντρια Κτιριακών Υποδομών κ. Ιωαν. Χασιώτου, τον χρηματοοικονομικό σύμβουλο του έργου κ. Απόστολο Παπαδόπουλο, από το γραφείο του νομικού συμβούλου του έργου τον κ. Ηλία Δάμη, την τεχνική σύμβουλο κ. Δαρεία Τσαγκαράκη, για την προετοιμασία της αίτησης υπαγωγής του έργου «Κατασκευή Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας» στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η ωριμότητα των μελετών για την κατάθεσης της αίτησης  υπαγωγής του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, ο φάκελος της οποίας περιλαμβάνει:

  • ΦΕΚ όρων δόμησης
  • Κτηματολόγιο
  • Υψομετρική μελέτη
  • Τοπογραφικά διαγράμματα με όρους δόμησης
  • Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Κτιριολογικό Πρόγραμμα
  • Αρχιτεκτονική Προμελέτη και λοιπές τεχνικές μελέτες.

Σύμφωνα με τις μελέτες, η προβλεπόμενη δομημένη επιφάνεια των χώρων που θα κατασκευαστούν ανέρχεται σε 5.140 τ.μ., εκ των οποίων χώροι κύριας χρήσης 3.000 τ.μ., χώροι βοηθητικής χρήσης 1.850 τ.μ. και ημιυπαίθριοι χώροι περίπου 350 τ.μ., οι οποίοι κατανέμονται σε έναν υπόγειο όροφο, το ισόγειο και τρεις ορόφους με πλήρη εξοπλισμό (κινητή και σταθερή επίπλωση, ηλεκτρονικό και μηχανολογικό εξοπλισμό). Επίσης θα διαμορφωθεί ακάλυπτος χώρος 1.300 τ.μ.  περίπου.

            Σύμφωνα με την προμελέτη σκοπιμότητας που έχει εκπονηθεί από ανάδοχο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο προϋπολογισμός μελέτης – κατασκευής του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας ανέρχεται στα 8.130.000 ευρώ και ο προϋπολογισμός του κόστους συντήρησης για 27 χρόνια σε 13.560.000 ευρώ και θα υλοποιηθεί μέσω της διαδικασίας ΣΔΙΤ.

            Ο προβλεπόμενος χρόνος κατασκευής του έργου είναι 30 μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη του ιδιωτικού φορέα σύμπραξης (ΙΦΣ) και η λειτουργία, διαχείριση και συντήρηση μετά την κατασκευή θα παραμείνει για 27 χρόνια στον ΙΦΣ.

Η αίτηση θα υπογραφεί από τον επισπεύδοντα Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών την ερχόμενη εβδομάδα και θα κατατεθεί στη Γραμματεία της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ για άμεση εισαγωγή στην πρώτη συνεδρίασή της.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις ολοκληρώνεται η πολύχρονη προσπάθεια της κ. Τζάκρη για τη δρομολόγηση της κατασκευής του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας, που θα λύσει το χρονίζον πρόβλημα στέγασης του Πρωτοδικείου, του Ειρηνοδικείου και της Εισαγγελίας της Έδεσσας, θα εκσυγχρονίσει και θα αναβαθμίσει όλες τις λειτουργίες με τα σύγχρονα συστήματα που θα εγκατασταθούν στο Νέο Δικαστικό Μέγαρο και θα διασφαλίσει για τα επόμενα χρόνια την άρτια λειτουργία του Μεγάρου λόγω της προβλεπόμενης συντήρησης, φύλαξης, ασφάλειας και επιμέλειας της καθαριότητας στις κτιριακές εγκαταστάσεις και στον περιβάλλοντα χώρο.-

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.