Πολιτική

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

985Προβολές

«Στον αέρα η πρώτη κατοικία!

¨Μισή¨ και ¨κολοβή¨ η ρύθμιση για την Ο.Π. ¨ΑΘΗΝΑ¨»!

Στην πλήρη απομυθοποίηση της κυβερνητικής προπαγάνδας με εκείνο το περιβόητο «για πρώτη φορά αριστερά», προχώρησε ο Γιώργος Καρασμάνης στη Βουλή, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση επί δύο εξαιρετικά σημαντικών θεμάτων: Την ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας, και την απίστευτη περιπέτεια στην οποία έχουν εμπλακεί την τελευταία τετραετία, οι αγρότες του Νομού μας, μέλη της Ομάδας Παραγωγών ¨ΑΘΗΝΑ¨. (Για το τελευταίο μάλιστα θέμα – που κορυφώθηκε από το 2015 και μετά  – επιχειρήθηκε με αστείους και ανυπόστατους ισχυρισμούς από κυβερνητικής πλευράς, να αποδοθούν ¨ευθύνες¨ στην… προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας)!

 

Ο πρώην Υπουργός, αφού αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι εκ  συστήματος κακοπληρωτές είναι ελάχιστοι, τόνισε ότι θα περίμενε κανείς από μια Κυβέρνηση της Αριστεράς να μην επιτρέψει να χαθεί η πρώτη κατοικία από κανέναν πολίτη που αδυνατεί να εξυπηρετήσει το στεγαστικό του δάνειο, έχοντας υποστεί κοντά δέκα χρόνια τώρα τις συνέπειες της βαθύτερης οικονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει ο τόπος. Και στην κατηγορία αυτή, όπως είπε, ανήκει η πλειοψηφία των δανειοληπτών.

Υπογράμμισε ότι με τη ρύθμιση που φέρνει η Κυβέρνηση, ουσιαστικά η προστασία της πρώτης κατοικίας για πολλούς από τους συνεπείς αλλά αδύναμους δανειολήπτες είναι πλέον στον αέρα, και ότι δικαιότερη λύση θα ήταν μια μικρή δόση ανάλογα με το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του κάθε δανειολήπτη. Υπογράμμισε πάντως ότι η Νέα Δημοκρατία θα την ψηφίσει με ένα σκεπτικό: Ότι ακόμη και με αυτή τη ρύθμιση, αν έστω και ένας δανειολήπτης σώσει το σπίτι του, θα είναι σημαντικό!

 

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Γιώργος Καρασμάνης, στην τοποθέτησή του για τον ¨γολγοθά¨ στον οποίο έχουν οδηγηθεί οι περίπου 1.200 αγρότες μας μέλη της Ο.Π. ¨ΑΘΗΝΑ¨ την τελευταία τετραετία.

Υπενθύμισε ότι με παρέμβασή του τον Ιούλιο του 2018, είχε καταδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι οι άνθρωποι αυτοί ουδεμία υποχρέωση είχαν να παρακρατούν και να αποδίδουν ΦΠΑ, δεδομένου ότι λειτουργούσαν ως Ομάδα Παραγωγών, στα πλαίσια του Κοινοτικού Κανονισμού 1035/1972 και έτσι αναγνωρίζονταν από τις οικονομικές υπηρεσίες αλλά και έχει καταγραφεί σε δικαστική απόφαση – συνεπώς, το Δημόσιο δεν έχει ζημιωθεί από αυτούς τους ανθρώπους ούτε ένα ευρώ! Ακόμη ότι, κατόπιν και δεύτερης παρέμβασης Καρασμάνη και της τεκμηριωμένης παρουσίασης των στοιχείων  για το θέμα, τον Νοέμβριο, η Υφυπουργός Οικονομικών Παπανάτσιου αναγκάστηκε να δεσμευτεί στη Βουλή ότι ¨θα δοθεί λύση¨. Μετά από αυτό άλλαξαν τα κυβερνητικά στελέχη (και ενώ προηγουμένως έλεγαν ότι θα πληρώσουν) διαβεβαίωναν τους αδίκως διωκόμενους παραγωγούς ότι δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ! Εντούτοις σήμερα, όπως είπε ο πρώην Υπουργός, τους καλούν να πληρώσουν… εταιρική μερίδα, που κανείς δε ξέρει αν θα είναι 500, 1000, ή 1.500 ευρώ!

 

Χαρακτήρισε αστήρικτους τους (αστείους) ισχυρισμούς για ευθύνες της προηγούμενης Κυβέρνησης της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει ούτε ένα δημοσίευμα, ούτε ένα δελτίο Τύπου που να αναφέρεται στο θέμα αυτό πριν από το 2015. Ότι από το 2017 και μετά άρχισαν τους αγρότες να τους σέρνουν στα δικαστήρια, να τους ταλαιπωρούν, να τους υπόσχονται πως θα τους απαλλάξουν και ότι δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ. Κι έρχονται σήμερα και φέρνουν μια τροπολογία μισή και κολοβή.

«Για να αρθεί αυτή η κατάφωρη αδικία, κατέληξε ο Γιώργος Καρασμάνης, προτείνω να προστεθεί στην τροπολογία αυτή μία πρόταση που να λέει ότι τα μέλη της ομάδας παραγωγών «ΑΘΗΝΑ», που αναγνωρίστηκε σύμφωνα με τον Κανονισμό 1035/72 και που καταχωρήθηκε στα βιβλία των εταιρειών του Πρωτοδικείο Έδεσσας με αριθμό 66/9-3-1993, δεν επιβαρύνονται με το ποσό της αξίας της μερίδας. Μόνο έτσι αποκαθίσταται το δίκαιο και απαλλάσσονται οι άνθρωποι από αυτόν τον βραχνά»!

Δείτε ζωντανά τα video

1Ο

https://www.youtube.com/watch?v=Wf5_E0p9MG0&feature=youtu.be

 

2Ο

https://www.youtube.com/watch?v=i8NZxT8pXWY&feature=youtu.be

 

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.