Πολιτική

Δέσμευση του Στέλιο Πέτσα στον Γιώργο Καρασμάνη για ένταξη της Αλμωπίας στους ορεινούς δήμους

500Προβολές

 

  • Θετικός ο αναπληρωτής υπουργός και για το Αθλητικό Κέντρο Έδεσσας

Ο Γιώργος Καρασμάνης συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα – καθ’ ύλην αρμόδιο για τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Του ζήτησε να αρθεί επιτέλους η αδικία σε βάρος του Δήμου Αλμωπίας που, με τους Νόμους 3852 του 2010 και 4555 του 2018 εξαιρέθηκε από τους ορεινούς δήμους της χώρας.

 

  • Ο κ. Πέτσας αναγνώρισε τη μεγάλη αδικία και δεσμεύτηκε ότι για να την αποκαταστήσει, μέχρι το φθινόπωρο θα φέρει Ειδική Διάταξη με την οποία ο Δήμος Αλμωπίας θα συμπεριληφθεί στους ορεινούς δήμους.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Υπουργός προ εβδομάδας από το Βήμα της Βουλής, παρουσία του Υπουργού Μάκη Βορίδη, είχε αναλύσει την τροπολογία που είχε αποστείλει στην ηγεσία του Υπουργείου, με την οποία, πέραν της κατάφωρης αδικίας, αναδείκνυε και τα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η αποκατάστασή της για τον Δήμο και τους ακρίτες κατοίκους του.

 

  • Ο Γιώργος Καρασμάνης, ζήτησε ακόμη από τον κ. Πέτσα επιπλέον χρηματοδότηση για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων του Αθλητικού Κέντρου Έδεσσας. Του κατέθεσε όλα τα στοιχεία καθώς και το τεχνικό δελτίο και τη σχετική επιστολή του Δημάρχου Έδεσσας (που αποδεικνύει τις μεθοδεύσεις και σκόπιμες καθυστερήσεις στο παρελθόν) και συνολικά αναδεικνύουν και συνηγορούν στην ανάγκη τάχιστης συνέχισης και ολοκλήρωσης του σημαντικού αυτού έργου. Έργο που θα συμβάλλει καθοριστικά και σε πολλούς τομείς (αθλητικό, χωροταξικό, κυκλοφοριακό, τουριστικό κλπ) στην περαιτέρω ανάπτυξη της πρωτεύουσας.

Ο κ. Πέτσας είπε στον πρώην Υπουργό ότι και αυτό το θέμα το βλέπει θετικά, και αναμένει την έκθεση των αρμόδιων υπηρεσιών για να το προχωρήσει.

 

  • Στην ίδια συνάντηση έγινε συζήτηση και για τα έργα που πρέπει να γίνουν στο Δήμο Πέλλας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναγνώρισε ότι ο Δήμος Πέλλας είναι από τους λίγους δήμους που έχουν απόλυτη ανάγκη τέτοιων έργων υποδομών γι’ αυτό και προτίθεται να τον στηρίξει.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.