Πολιτική

Δ. Σταμενίτης: «Εντός Φεβρουαρίου αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα αμφισβητούμενα οικόπεδα».

355Προβολές

Με κεντρικό θέμα την επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση του μεγάλου ζητήματος που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς οικοπέδων και αγροτεμαχίων, των οποίων η κυριότητα αμφισβητείται από το ελληνικό δημόσιο, συναντήθηκε σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Σε συνέχεια των ενεργειών και των πρωτοβουλιών του Βουλευτή με σκοπό την επίλυση του προβλήματος που ταλαιπωρεί και εκατοντάδες πολίτες του Νομού Πέλλας, στη σημερινή συνάντηση έγινε γνωστό από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα ότι εντός του Φεβρουαρίου σχεδιάζεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο που θα προσφέρει ρεαλιστικές και ουσιαστικές λύσεις στις διαφορές που υπάρχουν σήμερα μεταξύ των πολιτών και του δημοσίου με αντικείμενο τα λεγόμενα αμφισβητούμενα ακίνητα. Εν συνεχεία, και αφού γίνουν οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται: α. για τα οικόπεδα που είτε παραχωρήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο πριν από δεκαετίες κυρίως σε προσφυγικούς πληθυσμούς, ώστε να χτιστούν και να κατοικηθούν, είτε οι ιδιοκτήτες τους τα κατέχουν χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, και β. για αγροτεμάχια, για τα οποία δεν έχει γίνει ποτέ αναδιανομή (κλήρος) και βρίσκονται στην κυριότητα των κατοίκων για γεωργική εκμετάλλευση εδώ και δεκαετίες.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.