Πολιτική

Δ. Σταμενίτης: Ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

322Προβολές

Εγκαταστάσεις αγροτικών συνεταιρισμών και επιχειρήσεων των Δήμων Πέλλας και Έδεσσας επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου (04.06.2022) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης.

Ο Βουλευτής Πέλλας ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για τη φετινή χρονιά, για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων και για την παραγωγική διαδικασία. Με τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή ο κ. Σταμενίτης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τη διεθνή αστάθεια εξαιτίας της ενεργειακής και γεωπολιτικής κρίσης.

Ο ίδιος δήλωσε: «Η περιοχή του Νομού Πέλλας φημίζεται για τα εξαιρετικά της προϊόντα. Η δουλειά που γίνεται από τους παραγωγούς στη γη συμπληρώνεται με την οργανωμένη δραστηριότητα των αγροτικών συνεταιρισμών και των επιχειρήσεων που αποθηκεύουν, συσκευάζουν και εξάγουν το προϊόν στις διεθνείς και εγχώριες αγορές. Η συνεργασία αυτή αποδίδει καρπούς καθώς δίνει τη δυνατότητα στα προϊόντα μας να είναι περισσότερα ανταγωνιστικά. Επιπλέον, προσφέρει σημαντικά και στη συνολική ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της περιοχής μας. Άλλωστε ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας είναι τα προϊόντα που παράγει η εύφορη γη μας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή έδωσε έμφαση στην ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων στον αγροτικό τομέα μέσα από την παροχή κινήτρων ενώ στάθηκε ουσιαστικά και με έμπρακτο τρόπο δίπλα στις επιχειρήσεις, στους συνεταιρισμούς και στις ομάδες παραγωγών μέσα από την ενίσχυση που χορηγεί για τις ζημιές που προήλθαν από τον παγετό της Άνοιξης του 2021. Παράλληλα, τόσο ο νέος αναπτυξιακός νόμος όσο και το σχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον οικονομικό μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης δίνουν μια σημαντική προοπτική στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ώστε να επενδύσουν, να αξιοποιήσουν επενδυτικά εργαλεία και να αναπτυχθούν.

Πιστεύω βαθιά ότι ο δρόμος ανάπτυξης του Νομού Πέλλας περνάει μέσα από την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και όλων των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται γύρω από αυτόν, και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε».

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.