Πολιτική

Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1kΠροβολές

Στις 23 & 24 Φεβρουαρίου 2019 ήταν προγραμματισμένο να γίνει το Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας στην Αθήνα.

Ένα συνέδριο στις εργασίες του οποίου, θα συζητούσαμε τα προβλήματα του μεγάλου κλάδου των ιδιωτικών υπαλλήλων και πώς θα καταφέρουμε όλοι μαζί να ξανακερδίσουμε ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, υπογραφή κλαδικών συλλογικών συμβάσεων που θα καλύπτουν τους χιλιάδες εργαζομένους που η ομοσπονδία μας εκπρόσωποι,  κατάργηση της κυριακάτικης εργασίας, αυξήσεις μισθών στα προ των μνημονίων επίπεδα, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους και πολλά άλλα.

Αντ’ αυτού όμως, τα κομματικά στελέχη του ΠΑΜΕ που η πλειονότητά τους δεν ανήκει στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλωναφού πολλοί από αυτούς δεν είναι καν εργαζόμενοι… με βιαιότητες, τραμπουκισμούς, στοχευμένες προπηλακίσεις συναδέλφων, εξυβρίσεις, κατάληψη των χώρων, κλοπές καρτών αντιπροσώπων στις οποίες είναι καταγεγραμμένα τα προσωπικά δεδομένα τους κατάφεραν να διαλύσουν το Συνέδριο της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας της χώρας.

Ο λόγος που έγιναν όλα αυτά, ήταν ότι το ΠΑΜΕ έχει χάσει πλέον την αξιοπιστία του στον κόσμο των εργαζομένων και αφού δεν μπορούσε να ελέγξει το συνέδριο και είχε μειωθεί η δύναμή του –κάτι που το γνώριζε- θεώρησε καλύτερο να το διαλύσει.

Άλλωστε, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχουμε δει να κάνει το ίδιο σε πολλά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και απειλεί ότι θα πράξει το ίδιο στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

Στη δημοκρατία όμως δεν χωράνε τέτοια. Τα αξιώματα κερδίζονται μέσα από την κάλπη με απλή αναλογική από την ψήφιση του Ν. 1264 το 1982 και  μετά από συλλογικούς αγώνες του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Για τους λόγους αυτούς καταδικάζουμε τις πρακτικές του ΠΑΜΕ, καταλογίζουμε πλήρως τις ευθύνες διάλυσης του Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου στα στελέχη του. Είναι γεγονότα τα οποία είδαμε και βιώσαμε.

Οι νόμιμα εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας δεν εκφοβίζονται και δεν τρομοκρατούνται!

Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος από τα κομματικά στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ και καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις  να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική λειτουργία του συνδικαλισμού.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Η ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΟΥ ΘΕΑΝΩ  ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.