Πολιτική

Ενεργειακή ασφάλεια Αλμωπίας και ενεργειακή στήριξη χειμερινών τουριστικών καταλυμάτων από τον Σταμενίτη

482Προβολές

Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα.

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών και των παρεμβάσεων του με σκοπό την προώθηση των ενεργειακών θεμάτων του Νομού Πέλλας ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης συναντήθηκε σήμερα 09 Δεκεμβρίου 2021, εκ νέου, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Η ενεργειακή ασφάλεια της Αλμωπίας και το ζήτημα των συχνών προβλημάτων που παρουσιάζει το σύστημα παροχής ηλεκτρισμού του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο επηρεάζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της περιοχής βρέθηκε στο επίκεντρο. Μέσα από την πλήρη παρουσίαση των δεδομένων ο Βουλευτής ενημέρωσε για τη συνολική εικόνα του προβλήματος τον Υπουργό, ζητώντας τη συμβολή του ώστε να ρυθμιστεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα και αμεσότερα.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκας ενημέρωσε το Βουλευτή ότι άμεσα και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ το Υπουργείο θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ενεργειακή ασφάλεια της Αλμωπίας και την επάρκεια του δικτύου.

Επιπρόσθετα, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης μέριμνας για μείωση του ενεργειακού κόστους για τα τουριστικά καταλύματα χειμερινού προορισμού, που επλήγησαν σημαντικά το περασμένο διάστημα λόγω των περιοριστικών μέτρων. Ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι στο Νομό Πέλλας υπάρχουν πολλές τουριστικές επιχειρήσεις στον ορεινό όγκο (Παλιός Άγιος Αθανάσιος) αλλά και στην περιοχή των Λουτρών Πόζαρ.

Αναφορικά με τη συνάντηση ο Βουλευτής Πέλλας δήλωσε:

«Συστηματικά και οργανωμένα αντιμετωπίζουμε τα ενεργειακά θέματα που απασχολούν το Νομό μας. Είναι ζητήματα που γνωρίζουμε ότι δεν μπορούν να επιλυθούν από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς χρειάζεται σχεδιασμός και συνδυασμός πολλών παραγόντων, όμως είναι πολύ σημαντικό που εντοπίζουμε τα προβλήματα, τα θέτουμε στην ηγεσία του Υπουργείου και προγραμματίζουμε τις απαιτούμενες ενέργειες που θα μας οδηγήσουν στον τελικό στόχο.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Σκρέκα για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει απέναντι στα προβλήματα της περιοχής μας και είμαι βέβαιος ότι βήμα βήμα θα έχουμε σημαντικά αποτελέσματα τόσο στον τομέα των ΑΠΕ, του δικτύου και της ενεργειακής ασφάλειας».

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.