ΕργασίαΠολιτική

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με Γιάννη Βρούτση για την καταβολή οφειλών σε συνταξιούχους

585Προβολές

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, από τον οποίο και ενημερώθηκε για την έναρξη καταβολής από τον e-ΕΦΚΑ της έκτακτης ενίσχυσης σε δικαιούχους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, η ενίσχυση αφορά 101.551 περιπτώσεις σημερινών συνταξιούχων για οφειλές που σχετίζονται με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Μαΐου 2019. Πρόκειται για περιπτώσεις των οποίων η απονομή δεν είχε ολοκληρωθεί τη χρονική εκείνη στιγμή και συνεπώς δεν έλαβαν την ενίσχυση που δικαιούνταν. Η σημερινή διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, αφού ολοκλήρωσε τις απονομές του συνόλου των συντάξεων που εκκρεμούσαν, προχωρά στην καταβολή των ενισχύσεων.

Αναφορικά με την εξέλιξη, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Πρόκειται για μια αστοχία της διοίκησης του ΕΦΚΑ επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα διοίκηση, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κλείνει με συνέπεια και μεθοδικότητα όλες τις υποθέσεις του παρελθόντος. Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα που ταλαιπωρούσε χιλιάδες συμπολίτες μας, ανήκει στο παρελθόν.»

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί και η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης σε 3.170 περιπτώσεις συνταξιούχων ανασφάλιστων και δικαιούχων του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης υπερήλικων από τον Ο.Π.Ε.Κ.Α.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.