Πολιτική

Η Πέλλα δικαιούται αναστολή

697Προβολές

Θεοδώρα Τζάκρη: Η Πέλλα δικαιούται αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στο Δημόσιο

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο με την οποία του ζητά να επεκτείνει το μέτρο της παράτασης και αναστολής για την καταβολή βεβαιωμένων οφειλών φυσικών και νομικών προσώπων προς τις Δ.Ο.Υ. μέχρι τις 10-1-2020 και στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, το οποίο, επί του παρόντος, αφορά μόνο τους Δήμους της Ημαθίας και της Χαλκιδικής.

Το ακριβές κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κ. Βεσυρόπουλε,

Οφείλω να αναγνωρίσω την ωφελιμότητα και τη χρησιμότητα της απόφασής σας με την οποία παρατείνεται και αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών στους Δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, καθώς και στους Δήμους της Χαλκιδικής, με στόχο τη διευκόλυνση στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από τη θεομηνία της 10ης Ιουλίου. Βάσει της απόφασής σας αυτής η προθεσμία για την καταβολή των βεβαιωμένων στην Δ.Ο.Υ. οφειλών παρατείνονται μέχρι 10 Ιανουαρίου 2020.

Ωστόσο προς έκπληξή μου διαπίστωσα πως από το αυτονόητο αυτό μέτρο εξαιρέθηκαν οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας αν και επλήγησαν εξίσου από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Με την παρούσα επιστολή μου σας ζητώ να πράξετε το δέον και να επεκτείνετε την απόφασή σας με την οποία παρατείνεται και αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών και στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Πέλλας, Έδεσσας, Σκύδρας και Αλμωπίας), η οποία στο σύνολό της επλήγη επίσης από την θεομηνία της 10ης Ιουλίου που έπληξε την Ημαθία και την Χαλκιδική και κατά τη φετινή χρονιά επλήγη πολλάκις (τετράκις και πεντάκις  κάποιες περιοχές) από ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες (και μάλιστα όχι μόνο στη φετινή παραγωγή αλλά και στο φυτικό κεφάλαιο των δενδροκαλλιεργειών) και στις αγροτικές υποδομές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή των κατοίκων της Πέλλας.

Σας υπενθυμίζω ότι η Πέλλα είναι μια κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή στην οποία η αγροτική παραγωγή αποτελεί την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα όχι μόνο για την τοπική οικονομική αλυσίδα αλλά και για τις ελληνικές εξαγωγές συνολικά.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την αυτονόητη εκπλήρωση του καθήκοντός σας».-

 

Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα δίκαιο και λογικό αίτημα.

 

Τώρα, μένει να δούμε τι θα πράξει ο κ. Υφυπουργός.-

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.