Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: «Μετέφερε στη Βουλή ως Αναφορά επιστολή του Σωματείου Καθαριστών-τριών πόλης και επαρχίας Γιαννιτσών με την οποία δηλώνεται η κατηγορηματική αντίθεση τους για την επιχειρούμενη μείωση στο ανθυγιεινό επίδομα των εργαζομένων στη σχολική καθαριότητα»

ÓõæÞôçóç åðßêáéñçò åñþôçóçò óôçí ÏëïìÝëåéá ôçò ÂïõëÞò ôçí ÔåôÜñôç 17 Ìáñôßïõ 2021. (EUROKINISSI/ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
382Προβολές

Η Βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε ως Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επιστολή του Σωματείου Καθαριστών-τριών της πόλης και επαρχίας Γιαννιτσών  με την οποία δηλώνουν την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο πόρισμα της διυπουργικής επιτροπής σύμφωνα με το οποίο οδηγεί στην  μείωση του ανθυγιεινού επιδόματος που λαμβάνουν.  

Στην επιστολή του Σωματείου αναφέρεται ότι η Διυπουργική Επιτροπή δεν έλαβε υπόψη τις πραγματικές συνθήκες απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας των σχολικών κτιρίων και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα περίπου 1500 εργατικά ατυχήματα τα τελευταία 22 χρόνια εκ των οποίων τα 27 οδήγησαν στο θάνατο ή τη μόνιμη και ολική αναπηρία εργαζόμενους καθώς επίσης και τους 450 θανάτους από καρκινοπάθειες με βασικό ενοχοποιητικό παράγοντα τη χρήση επικίνδυνων χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνταν για τον καθαρισμό και την απολύμανση των χώρων.

Επιπλέον, σημειώνεται ο σημαντικός ρόλος του κλάδου των εν λόγω εργαζομένων τα τελευταία δυο έτη στον περιορισμό της εξάπλωσης της covid 19 στα σχολεία, παρά το γεγονός ότι  το αντίστοιχο χρονικό διάστημα έχουν καταμετρηθεί στον κλάδο τους περί τις 3500 νοσήσεις από covid 19 ενώ παράλληλα πρέπει να πληρώνουν από τον πενιχρό μισθό τους τα self-test που υποχρεώνονται να διενεργούν.

Κλείνοντας, επισημαίνεται ότι θεωρείται άδικη η όποια συζήτηση για περικοπή ενός επιδόματος (στην προκειμένη περίπτωση του ανθυγιεινού) που για τα υποαμειβόμενα -πλην όμως σκληρά εργαζόμενα μέλη του ανωτέρω Σωματείου- είναι πολύ σημαντικό για την επιβίωσή τους αφού η τρίωρη ημερήσια απασχόλησή τους, τους αποδίδει ένα μισθό όχι πάνω από 320€ το μήνα.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.