Πολιτική

Καταδίκη για την επίθεση στην Θεοδώρα Τζάκρη

982Προβολές

Γιάννης Σηφάκης :  Είμαστε από την σωστή πλευρά της ιστορίας – Οι πολίτες με νηφαλιότητα θα καταδικάσουν τις φασιστικές ενέργειες και απειλές εναντίον μας – Ο διχασμός στην κοινωνία δεν θα περάσει

Μεγάλες ευθύνες της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη που «οπλίζει» το δολοφονικό χέρι των φασιστών και  κοροϊδεύει τους πολίτες ενώ είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με τον όρο Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, όπως ομολόγησαν και χθές στη Βουλή

Όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταδικάσουν και την φασιστική επίθεση στο σπίτι της Θ. Τζάκρη και τις απειλές με αφίσες και μηνύματα στα social media εναντίον μου αλλά και την χθεσινή συγκέντρωση – πρόκληση  χρυσαυγιτών κάτω από το γραφείο μου στην Αριδαία.

Η συμφωνία είναι πατριωτική και εθνικά συμφέρουσα. Αλλάζει την ονομασία της γειτονικής χώρας από «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σε «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλλάζει το σύνταγμα τους με απάλειψη των αλυτρωτισμών, κατοχυρώνει την δικιά μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χωρίς προσδιορισμούς, κατοχυρώνει την Ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, αλλάζει την ιθαγένεια ( υπηκοότητα) χωρίς να καθορίζει η προδικάζει εθνότητα, διευκρινίζει ότι η γλώσσα τους ( που έχει καταχωρηθεί ως «Μακεδονική» στον ΟΗΕ από το 1977) είναι σλαβική διάλεκτος και κυρίως ενισχύει την ηγεμονική θέση της χώρας μας στα Βαλκάνια, επιτρέπει την υλοποίηση εξόδου της Πέλλας προς τον Βορρά με σημαντική συμβολή στην τοπική ανάπτυξη.

Η ΝΔ κοροϊδεύει την κοινωνία προς άγραν λίγων ψήφων, ενώ η θέση της είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, προσποιούμενη ότι δήθεν δεν καταλαβαίνουν τα περί μη παραχώρησης εθνότητας και γλώσσας. Δεν θέλω καν να χαρακτηρίσω την θέση του ΠΑΣΟΚ που τείνει προς την διάλυση.

Η συμφωνία των Πρεσπών, που θα υπερψηφιστεί σήμερα, φαίνεται ότι αποτελεί τον καταλύτη αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού, διαμόρφωσης του νέου μεγάλου προοδευτικού πόλου για την δίκαιη ανάπτυξη, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της εργασίας, την αναδιανομή υπέρ των ασθενέστερων και των μικρομεσαίων και φυσικά την αναβάθμιση του γεωστρατηγικού και του ηγετικού ρόλου της χώρας στα Βαλκάνια και την νοτιοανατολική Μεσόγειο.

………………………..

Δήλωση δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκου για την  εμπρηστική επίθεση στην κ.  Θεοδώρα Τζάκρη.

Με αφορμή την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της βουλευτού κ. Θεοδώρας Τζάκρη θέλω να δηλώσω ότι,  παρά τη διαφωνία της πλειοψηφίας του λαού της Πέλλας με την  πολιτική θέση της κ. Τζάκρη για τη συνθήκη των Πρεσπών, κάθε ακραία πράξη βίας είναι καταδικαστέα.

Ούτε μολότοφ, ούτε δακρυγόνα στα συλλαλητήρια εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων μπορούν να έχουν πρακτική εφαρμογή.

Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία τα ακραία στοιχεία πρέπει να απομονωθούν.

Γρηγόριος Σ. Στάμκος

Δήμαρχος Πέλλας

…………………………………………….

Καταδίκη επίθεσης στο σπίτι της Βουλευτή Πέλλας, Θεοδώρας Τζάκρη δημάρχου Έδεσσας

Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, ακόμα και η αντιπαράθεση για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα όπως η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορούν να λύνονται με τη βία, την οποία πρέπει να καταδικάσουμε όλοι από όπου κι αν προέρχεται.

Από την πλευρά μου καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι της Βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη και πιστεύω σθεναρά ότι τέτοιες πράξεις δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς της Δημοκρατίας μας.

Δημήτρης Γιάννου

Δήμαρχος Έδεσσας

……………………

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ΠΕΛΛΑΣ    εκφράζει  τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή της  για τα  απαράδεκτα κρούσματα  απρόκλητης και τρομοκρατικής βίας που τις τελευτές μέρες έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας

Καταδικάζουμε  απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στο σπίτι της βουλευτού κ. Τζάκρη, στα γραφεία του  βουλευτή κ. Σηφάκη στην Αριδαία κατά  των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και εικονοληπτών εν ώρα εργασίας τους στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Η βία δεν στρέφεται ενάντια στα πρόσωπα , αλλά  κατά της Δημοκρατίας.

Δημοκρατια είναι αυτή που διασφαλίζει στην κοινωνία των πολιτών την ελεύθερη έκφραση, την άσκηση κριτικής, την διαφάνεια, την δικαιοσύνη. Κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης  είναι αδιαμφισβήτητη προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας και της ελευθερίας.Όποια ιδεολογική διαφορά ή πολιτική διαφωνία δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για διάπραξη έκνομων ενεργειών. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε μια δημοκρατική κοινωνία. Τέτοιες τακτικές που στόχο έχουν τον εκφοβισμό και τη φίμωση θα μας βρουν απέναντί τους με τελικό και αμετακίνητο στόχο την υπεράσπιση της δημοκρατίας.

Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν να προασπίσουν τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποφύγουν κραυγές, εθνικιστικές υστερίες και διχαστικές πρακτικές

……………………

Για την επίθεση στην οικία της Θ.Τζάκρη
Είναι αμέριστη η συμπαράστασή μας προς την κα. Τζάκρη και σε προσωπικό επίπεδο αλλά και πολιτικά, όσον αφορά το κομμάτι της επίθεσης το οποίο καταδικάζουμε όλοι.
Η χώρα και οι πολίτες έχουν ιστορική μνήμη. Δεν είναι η πρώτη φορά που το πρόσωπό της κας. Τζάκρη αφισοκολλάται στην χώρα. Ξαναέγινε το 2011, όταν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων, επειδή στήριξαν την πορεία αποτροπής της χρεοκοπίας και αντιμετώπισης των μεγάλων προβλημάτων, στιγματίστηκαν από όλους αυτούς που έφτιαξαν το αντιμνημόνιο στο οποίο κυρίαρχη ήταν και η ΝΔ στην αρχή και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία.
Μαζί ήταν ο κ. Κατρούγκαλος, ο κ. Βαρουφάκης, ο κ. Τσακαλώτος στην πλατεία, μαζί με τους Χρυσαυγίτες με απόσταση αναπνοής και το φίδι βγήκε τότε στη γύρα. Επομένως, προφανώς θα καταδικάζουμε τη βία χωρίς καμία δεύτερη σκέψη. Βία είναι αυτό το οποίο έγινε χθες στο σπίτι της κας. Τζάκρη, βία αυτό είναι το οποίο υπέστησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πριν από 6 χρόνια, στην Αργυρούπολη ο κ. Πεταλωτής, και άλλοι. Βία είναι όταν έβγαινε σε prime time ο κ. Κατρούγκαλος κι έλεγε “όπως σας χειροκροτούν, έτσι στον χώρο στον οποίο βρίσκεστε μπορεί να φάτε και γιουχάρισμα”.

Όπως πρέπει να βγουν οι κουκούλες από αυτούς που έριξαν τις μολότοφ στο σπίτι της κας. Τζάκρη, πρέπει να βγουν και οι κουκούλες σε όσους στέλνουν απειλητικά μηνύματα διαρκώς, είτε σε κινητά τηλέφωνα είτε στα social media. Να παρέμβει ο εισαγγελέας και να δούμε ποιοι είναι όλοι αυτοί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπορεύθηκε 4 χρόνια και είναι ακόμα μαζί με αυτούς που φώναζαν “λιντσάρετε”. Είναι ακόμα μαζί με αυτούς που πέταγαν νερά, γιαούρτια, την έστηναν έξω από πρωθυπουργούς. Αυτά είναι καταγεγραμμένα όπως και προφανώς οι ευθύνες της ΝΔ την δεκαετία του 80 με τους rangers και ο ακραίος λόγος μιας σειράς στελεχών της ΝΔ σήμερα. Αυτό όμως δε νομιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ να το παίζει “παρθένα” απέναντι στην βία. Την κάλυψε σε απόσταση αναπνοής από τους ψεκασμένους στις πλατείες των αγανακτισμένων Αν θέλουμε να αλλάξουμε σελίδα, ας μη βρίσκουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ την ευκαιρία να ψάχνουν για το οτιδήποτε ώστε να δημιουργούν ένα νέο διχασμό. Να προχωρήσουμε μαζί ώστε θεσμικά να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα.
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες τις τελευταίες ώρες και μέρες αποδεικνύουν ότι είναι απολύτως σωστή η στάση που κράτησε η Φώφη Γεννηματά. Γι αυτό κι εμείς θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία των Πρεσπών.

ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

……………………….

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.