Πολιτική

Ομιλία Σταμενίτη στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.

145Προβολές

«Πριν τις 31 Δεκεμβρίου η Υπουργική Απόφαση για το ποσοστό αύξησης των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου 2023»

«Μονιμοποιούνται οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών της τελευταίας διετίας»

«Με τροπολογία παρατείνεται η προθεσμία μετάκλησης εργατών γης μέχρις τις 30 Ιουνίου 2023»

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα, 24 Νοεμβρίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο στοχεύει στον εξορθολογισμό της ασφαλιστικής νομοθεσίας και την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και παράλληλα περιλαμβάνει μια σειρά από διατάξεις για ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την αγορά εργασίας, την ισότητα και κατάργηση των διακρίσεων στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων καθώς επίσης και για προνοιακά ζητήματα.

 

Σύμφωνα με τον Βουλευτή Πέλλας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία εισάγουν ρυθμίσεις που λύνουν προβλήματα, αποκαθιστούν αδικίες και διορθώνουν αστοχίες. Βασικά σημεία του σχεδίου νόμου: η παγίωση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες αλλά και η επιδότηση της μετατροπής των θέσεων μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης. Η ειδική μέριμνα για τα άτομα με αναπηρία, με ιδιαιτέρως σημαντική ρύθμιση την ενιαιοποίηση των κανόνων αναπηρίας. Η παραγραφή των αξιώσεων του ΕΦΚΑ μετά την παρέλευση της δεκαετία, με την προϋπόθεση τη μη βεβαίωσης απαίτησης από τον ΕΦΚΑ εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος. Η αύξηση των δόσεων των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία από 12 σε 24 δόσεις προκειμένου να υπάρξει διευκόλυνση της αποπληρωμής των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Η επιβολή πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις ώστε να μπει επιτέλους ένα τέλος στο φαινόμενο των προκλητικά υψηλών επικουρικών συντάξεων. Η επέκταση της «μάχιμης πενταετίας» σε όλους τους ένστολους. Η ρύθμιση του ζητήματος των αχρεωστήτως καταβληθέντων με προστατευτικές διατάξεις για ευάλωτους πολίτες που έλαβαν καλόπιστα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ  χωρίς να τα δικαιούνται. Η κατάργηση ειδικής εισφοράς 1% των ασφαλισμένων του πρώην Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, και η μεταβίβαση ακινήτων με αντιπαροχή βάσει των παλιών εργολαβικών προσύμφωνων χωρίς υποχρέωση προσκόμισης ασφαλιστικής ενημερότητας. Ενώ, όπως σημείωσε ο Βουλευτής, απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών το παρόν σχέδιο νόμου ενσωματώνει και τις πολιτικές έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των πιο ευάλωτων πολιτών αλλά και επισπεύδουν την απόφαση για το ύψος της αναπροσαρμογής των συντάξεων από 1η Ιανουαρίου του 2023.

 

Κλείνοντας ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το σχέδιο νόμου εμπεριέχει διατάξεις που ικανοποιούν μεγάλο μέρος των αιτημάτων των πολιτών, σημειώνοντας  ότι: «Είμαστε βέβαιοι ότι όπως και με τις προηγούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις, τα αποτελέσματα θα δικαιώσουν τις στρατηγικές επιλογές της Κυβέρνησης και Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει κοινωνική πολιτική στην πράξη και όχι στα λόγια! Και πρώτοι, αυτό, το αντιλαμβάνονται οι Έλληνες πολίτες».

Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την τοποθέτηση του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύση Σταμενίτη: Δ. Σταμενίτης _ Εξορθολογισμός Ασφαλιστικού Συστήματος _ 24.11.2022 – YouTube

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.