Πολιτική

Παρέμβαση Λάκη Βασιλειάδη για στήριξη του κλάδου των ΤΑΞΙ

518Προβολές

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, κατέθεσε στη Βουλή, ως Αναφορές, 3 επιστολές σωματείων του κλάδου ιδιοκτητών και οδηγών ταξί της Πέλλα και ζητά τη στήριξη του κλάδου ο οποίος πλήττεται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι επιστολές προς το Βουλευτή προήλθαν από το Σωματείο Ράδιο-Ταξί Αριδαίας «Ο ΕΡΜΗΣ», το Σωματείο Ιδιοκτητών «Ταξί» Αγοραίων Γιαννιτσών «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» και το Συνεταιρισμό Ραδιοταξί Έδεσσας «ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ». Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ο όγκος εργασιών του κλάδου έχει μειωθεί κατά 80% λόγω της μειωμένης κυκλοφορίας αλλά και των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση.

Αναφορικά με το ζήτημα, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η πανδημία δεν κάνει διακρίσεις. Οι επιπτώσεις τις είναι εμφανείς στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας μας. Οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί βιώνουν τόσο μεγάλη μείωση των δρομολογίων τους, που δεν επιτρέπει ούτε καν την εξασφάλιση των εξόδων συντήρησης των οχημάτων -πόσο μάλλον τη διαβίωσή τους. Η Πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό τους, όπως κάνει με πλήθος πληττόμενων κλάδων, με μέτρα όπως η αποζημίωση για χαμένα δρομολόγια (όπως πχ. μαθητών) λόγω περιοριστικού, αλλά και μία γενναία οικονομική ενίσχυση για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος»

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.