Δ.Έδεσσας

Παροχή γευμάτων σε άπορους συμπολίτες μας

289Προβολές

Μία σημαντική δράση αλληλεγγύης και αγάπης του Δήμου Έδεσσας προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται αποτελεί το χρηματοδοτούμενο έργο «Παροχή γευμάτων σε άπορους κατοίκους της Έδεσσας», που υπέγραψε ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας! Είχε προηγηθεί η επιλογή των ωφελούμενων μετά από ανοιχτή διαδικασία πρόσκλησης των πιθανών δικαιούχων και στη συνέχεια με την εξέταση των φακέλων βάσει αντικειμενικών κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

Η δράση έχει κόστος 87.000€ και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και αποτελεί μία από τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου που είναι ενταγμένες στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Έδεσσας.

 

Ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε τα εξής:

«Ο Δήμος Έδεσσας βρίσκεται κοντά στους πολίτες με όσες δυνάμεις διαθέτει και προσπαθούμε να αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική δυνατότητα που μας δίνεται. Προσεγγίζουμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας με ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Άλλωστε, ένας από τους βασικούς ρόλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και να προσπαθεί να επιλύει ή να αμβλύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες.

Η κοινωνία μας δοκιμάζεται από την πολυετή οικονομική κρίση και η κατάσταση έχει χειροτερέψει από την υγειονομική κρίση που ζούμε! Κάποιοι όμως συμπολίτες μας δοκιμάζονται σκληρότερα. Η παροχή γευμάτων σε αυτούς τους συμπολίτες μας είναι ένα έργο αγάπης και αλληλεγγύης. Θεωρώ ότι είναι χρέος μας να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να διασφαλίσουμε ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους!

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη του Δήμου Έδεσσας που αν και πρόκειται για μία «ασυνήθιστη» δράση, στην οποία δεν είχαμε τεχνογνωσία, κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα για να παράσχουμε στους συμπολίτες μας τα γεύματα».

 

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Έδεσσας

Αρχείο Μέγεθος
img_0552.jpg 648.76 KB
pkm_ekt.jpg 221.74 KB

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.