Πολιτική

Ομιλία Δ. Σταμενίτη ατο νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα επιχειρηματικά πάρκα.

173Προβολές

Στο ν/σ εμπεριέχεται  η τροπολογία για την ενίσχυση των παραγωγών για αγορά λιπασμάτων.

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε χθες, 13 Οκτωβρίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ««Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων – Ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης».

Πρόκειται, όπως τόνισε ο Βουλευτής, για μια πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία που θα ρυθμίσει με τρόπο πιο ολοκληρωμένο και πιο οργανωμένο τη δημιουργία των επιχειρηματικών πάρκων στην Ελλάδα ενώ θα λειτουργήσει ως βασικό εργαλείο για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων.

Όπως τόνισε ο κ. Σταμενίτης το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρώτον, αποσαφηνίζει και ορίζει τους  κανόνες και τις διαδικασίες για την ίδρυση, την ανάπτυξη και τη λειτουργία των επιχειρηματικών πάρκων. Δεύτερον, παρέχει σημαντικά κίνητρα εγκατάστασης επιχειρήσεων στα επιχειρηματικά πάρκα. Τρίτον, ορίζει συγκεκριμένες ημερομηνίες και προθεσμίες για υποχρέωση γνωμοδοτήσεων και εγκρίσεων από τις διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ενώ τέλος, προβλέπει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα για τα έργα υποδομής, αλλά και ειδικούς όρους δόμησης. Με τον Βουλευτή να σημειώνει ότι: «Με λίγα λόγια το προτεινόμενο σχέδιο νόμου επιχειρεί την αντικατάσταση του υφιστάμενου και τη δημιουργία ενός νέου, ενιαίου πλαισίου, το οποίο θα προσελκύει τους επενδυτές ώστε να προχωρήσουν στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών πάρκων και δεν θα τους διώχνει όπως γίνεται σήμερα».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σταμενίτης σχολίασε και την τροπολογία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αναμένεται να ψηφιστεί στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι: «Πριν κλείσω την ομιλία μου θα ήθελα να χαιρετίσω την τροπολογία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, του υπουργού Αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη και του υφυπουργού Οικονομικών κ. Απ. Βεσυρόπουλου, που αφορά  στην ενίσχυση γεωργικών εκμεταλλεύσεων για την αγορά λιπασμάτων. Είναι ακόμη μια έμπρακτη απόδειξη της βούλησης αυτής της κυβέρνησης να στηρίξει τους παραγωγούς μας σε ένα δύσκολο και αβέβαιο περιβάλλον που δημιουργεί η ενεργειακή κρίση και η αύξηση των τιμών. Η ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ προβλέπεται να είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και ανεκχώρητη και χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες αγρότες καθώς και σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες στον πρωτογενή τομέα. Και όπως αναφέρεται η  διαδικασία και τα κριτήρια καταβολής της ενίσχυσης  θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόκειται για την ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, που φανερώνει για ακόμη μια φορά τη συνέπεια μεταξύ λόγων και έργων αυτής της κυβέρνησης».

Ολόκληρη την τοποθέτηση του Βουλευτή Πέλλας μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:

Δ. Σταμενίτης _ Επιχειρηματικά Πάρκα _ 13.10.2022 – YouTube

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.