Πολιτική

Συνάντηση με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

378Προβολές

Θεοδώρα Τζάκρη: «Να παραταθούν οι ατομικές συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, την σίτιση και την φύλαξη με το Νοσοκομείο Γιαννιτσών

 

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη είχε συνάντηση, σήμερα Μεγάλη Τρίτη (19-4-2022) με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ. Σίμο Φωστηρόπουλο και αντιπροσωπεία των εργαζομένων στην καθαριότητα, την σίτιση και την φύλαξη του Νοσοκομείου. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επικείμενη λήξη των ατομικών συμβάσεων εργασίας τους με το  Νοσοκομείο Γιαννιτσών, εφόσον έχει προκηρυχθεί ήδη διαγωνισμός που θα διεξαχθεί την 9η Μαϊου 2022 βάσει του οποίου θα ανατεθούν σε ιδιώτη εργολάβο τα αντικείμενα της καθαριότητας, της σίτισης και της φύλαξης.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2016 είχε καθιερώσει την διαδικασία προσλήψεων των εργαζομένων τόσο στην καθαριότητα όσο και στην σίτιση και την φύλαξη, μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας απευθείας με το Νοσοκομείο, με κριτήρια που τελούσαν υπό την έγκριση του ΑΣΕΠ, διαδικασία η οποία αποβαίνει επωφελέστερη τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους από άποψη μισθολογική και συνθηκών εργασίας όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο, δεδομένου ότι το Ελληνικό Δημόσιο πληρώνει έως και 30% λιγότερο από ό,τι στον εργολάβο, την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι αμείβονταν ως και 250-300 ευρώ περισσότερο από ό,τι οι εργαζόμενοι στον ιδιώτη- εργολάβο.

Η μοναδική λύση για να μη βρεθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, την σίτιση και την φύλαξη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, είναι η παράταση, λόγω κορωνοϊού, των ατομικών συμβάσεων εργασίας που λήγουν στις 30-6-2022 μέχρι τέλους του έτους και ταυτόχρονα η προκήρυξη νέου διαγωνισμού για διετείς ατομικές συμβάσεις εργασίας τόσο στην καθαριότητα όσο και στην φύλαξη και την σίτιση του Νοσοκομείου, δεδομένου ότι το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταργηθεί και βρίσκεται ακόμη σε ισχύ και η διαδικασία μέσω ατομικών συμβάσεων των εν λόγω εργαζομένων απευθείας με το Νοσοκομείο αποβαίνει αδιαμφισβήτητα επωφελέστερη για το δημόσιο συμφέρον και το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας.

Μετά την συνάντηση αυτή η κυρία Τζάκρη έκανε την εξής δήλωση: «Στο θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα, την σίτιση και την φύλαξη του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, οι οποίοι έδωσαν και δίνουν την μάχη τους για την θωράκιση της Πέλλας από τον κορωνοϊό, ήταν αυτονόητο ότι όφειλα να απαιτήσω, στην βάση του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, την παράταση των συμβάσεών τους για έξι μήνες και ταυτόχρονα την προκήρυξη νέου διαγωνισμού έτσι ώστε οι συμπολίτες μας που εκπαιδεύτηκαν στα πρωτόκολλα καθαριότητας κατά την κρίση του κορωνοϊού να μην υποκατασταθούν από έναν εργολάβο, ο οποίος άθελά του μπορεί να δημιουργήσει μείζον κενό ασφάλειας σε μια περίοδο που η πανδημία παραμένει ακόμη ενεργή και τα κρούσματα αυξάνονται. Δεν είναι ώρα η κυβέρνηση να κάνει ασκήσεις εργασιακού νεοφιλελευθερισμού. Είναι ώρα να κρατήσουν όλες οι πλευρές στάση ευθύνης υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και του υπέρτατου αγαθού της υγείας».-

 

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.