Π.Ε.Πέλλας

Σύσκεψη της Επιτροπής Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με την παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα.

324Προβολές

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητριών στην οποία προεδρεύει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος με παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνου  Σκρέκα στα Τρίκαλα.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μέλη της Επιτροπής Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Γιαγιάκος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων), ο κ. Στέφανος Γεωργιάδης (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας) και ο κ. Νικόλαος Ράμμος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Γρεβενών).

Συζητήθηκαν τα προβλήματα  που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε όλες τις επιχειρήσεις με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους της ενέργειας. Τόσο οι μεγάλες επιχειρήσεις όσο και οι μικρότερες και ειδικά οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις, αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας και χρειάζονται την στήριξη της πολιτείας.

Επίσης, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ που, λόγω κορεσμού, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της αγοράς και ακόμη και ήδη εγκατεστημένες μονάδες δεν μπορούν να συνδεθούν εδώ και μήνες, ενώ πληρώνουν τα δάνεια της επένδυσης τους. Όπως και στη δυνατότητα  στο net metering για τις επιχειρήσεις.

 

Ο Υπουργός κ. Σκρέκας, ενημέρωσε για την παγκόσμια ενεργειακή κρίση που έχει αντίκτυπο σε κάθε πεδίο της κοινωνίας και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση για την στήριξη τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων με την επιδότηση στους λογαριασμούς ενέργειας.

Επίσης αναφέρθηκε στις άμεσες δράσεις που έχουν δρομολογηθεί τους επόμενους μήνες για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτής της κρίσης . Δεσμεύτηκε για την επιδότηση έως 75% της αύξησης του κόστους ενέργειας και μάλιστα τόνισε πως το σχετικό αίτημα έχει ήδη σταλεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.