Δ. Αλεξάνδρειας

Εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)

184Προβολές

Ένα επιπλέον σημαντικό «εργαλείο» που στοχεύει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση των πόλεων, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα οικονομικούς και κοινωνικούς στόχους, αποτελεί και το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.).

Ως «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας» (Σ.Α.Π.), ορίζεται το στρατηγικό σχέδιο που εκπονείται από τους Δήμους, το οποίο προσδιορίζει τα σημεία και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις ως προς την εξασφάλιση προσβασιμότητας:

(α) στους υπαίθριους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου και

(β) ως προς την πρόσβαση στα δημόσια κτίρια ή στα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και άλλες χρήσεις, τα οποία απαιτείται να γίνουν προσβάσιμα βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στα πλαίσια αυτά, ο Δήμος Αλεξάνδρειας, συνεχίζοντας την προσπάθεια για την υλοποίηση έργων, δράσεων και λοιπών παρεμβάσεων προς όφελος του φυσικού και οικιστικού του περιβάλλοντος, υπέβαλε σχετική πρόταση χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2022», προκειμένου να εκπονήσει το δικό του Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας.

(σχετ. η υπ’ αριθ. 153/2022 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, ΑΔΑ Ψ6ΟΑΩΨΠ-ΓΥΧ).

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.