Πολιτική

Θεοδώρα Τζάκρη: Απαραίτητη για την περιοχή η διατήρηση του γραφείου των ΕΛΤΑ στην Άρνισσα

524Προβολές

Ερώτηση της βουλευτή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Σε συνέχεια των έντονων διαμαρτυριών τοπικών παραγόντων της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποψίλωσης των δημοσίων υπηρεσιών που παρατηρείται σε αυτή την ορεινή ακριτική περιοχή της Χώρας, με πιο πρόσφατο γεγονός την κατάργηση του γραφείου των ΕΛΤΑ στην Άρνισσα, η βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη υπέβαλε σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επειδή η κατάργηση του εν λόγω γραφείου θα έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη ορεινή – ακριτική περιοχή να στερηθεί σημαντικών υπηρεσιών με την Ερώτησή της ρωτά τον κ. Υπουργό για τις προθέσεις του να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για τη διατήρηση του γραφείου των ΕΛΤΑ στην Άρνισσα, η απρόσκοπτη λειτουργία του οποίου είναι ζωτικής σημασίας για τις οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Διατήρηση του γραφείου ΕΛΤΑ Άρνισσας»

Η περιοχή της δημοτικής ενότητας Βεγορίτιδας είναι ορεινή ακριτική περιοχή στο Νομό Πέλλας στην οποία κατοικούν περισσότεροι από 4000 κάτοικοι, αριθμός που αυξάνεται κατά πολύ τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με τους εποχιακούς εργάτες που εργάζονται στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της περιοχής όσο και κατά τους χειμερινούς μήνες με τους τουρίστες που κατακλύζουν τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες της περιοχής (Άγιος Αθανάσιος, χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν).

Οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι εξυπηρετούνται κυρίως από την Άρνισσα που αποτελεί το επίκεντρο της περιοχής, δέχτηκαν ένα σημαντικό πλήγμα με την κατάργηση του γραφείου των ΕΛΤΑ. Έτσι μετά την συνεχόμενη υποστελέχωσή του, η κατάργησή του έρχεται ως φυσική συνέπεια.

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη ορεινή περιοχή να στερείται σημαντικών υπηρεσιών και παράλληλα να επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του κράτους προς τους πολίτες των ακριτικών περιοχών επιδεινώνονται.

Επειδή το συγκεκριμένο γραφείο καλύπτει όλο τον πρώην δήμο Βεγορίτιδας με μεγάλη κίνηση όσον αφορά σε θέματα αλληλογραφίας, σε δέματα όσο και σε οικονομικά θέματα (πληρωμή συντάξεων, λογαριασμών, κλπ),

Επειδή η περιοχή του ορεινού- ακριτικού όγκου με επίκεντρο την Άρνισσα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική οικονομία της Πέλλας,

Επειδή η κατάργησή του θα δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των οικονομικών δραστηριοτήτων των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για τη διατήρηση του γραφείου των ΕΛΤΑ στην Άρνισσα, η απρόσκοπτη λειτουργία του οποίου είναι ζωτικής σημασίας για τις οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τζάκρη Θεοδώρα

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.