Πολιτική

Συνεχής συνεργασία Βουλευτή Δ. Σταμενίτη και Γενικού Γραμματέα ΥΠΑΑΤ για έργα αγροτικών υποδομών στον Ν. Πέλλας.

312Προβολές

Αγροτική Οδοποιία, Φράγμα Αλμωπαίου, Εγγειοβελτιωτικά Έργα και Νέοι Αγρότες στην ατζέντα της συνάντησης.

 

Την Πέμπτη, Ο7 Απριλίου 2022, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, με βασικό θέμα την υλοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας στο Νομό Πέλλας.

 

Ειδικότερα, στη συνάντηση αναλύθηκε ένα σχέδιο δράσης για τους 4 Δήμους του Νομού Πέλλας (Έδεσσας, Πέλλας, Αλμωπίας και Σκύδρας), εστιάζοντας σε νέα δημόσια έργα αγροτικής οδοποιίας, με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά. Τα έργα εντάσσονται στη Δράση 4.3.4 «Βελτίωση Πρόσβασης σε Γεωργική Γη και Κτηνοτροφικές Εκμεταλλεύσεις» και σύντομα αναμένοντα ανακοινώσεις. Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, ώστε να εγκριθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ή και όλα τα έργα για τους Δήμους της Πέλλας. Παράλληλα, συζητήθηκε και η προοπτική μεσαίων (έως 2,2 εκατ. ευρώ) εγγειοβελτιωτικών έργων που αφορούν αγωγούς μεταφοράς, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές και συνοδά καινοτόμα έργα του ΠΑΑ 2023 -2027.

 

Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι έγινε εκτενής αναφορά στο έργο του Φράγματος Αλμωπαίου και ειδικότερα στην πορεία ωρίμανσης αλλά και των ενεργειών για την κατασκευή του. Όπως ενημέρωσε ο Γενικός, έχει ανατεθεί σε μελετητή η προκαταρτική μελέτη για το κατάντη (κάτω μέρος) του Φράγματος ενώ όλες οι διαδικασίες σχετικές με το έργο προχωράνε βάσει χρονοδιαγράμματος.

 

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε και το ζήτημα των νέων αγροτών, με τον Βουλευτή να ζητά την ένταξη στο πρόγραμμα όσο μεγαλύτερου αριθμού αιτούμενων γίνεται. Ο Γενικός τόνισε ότι αυτή είναι η πρόθεση του Υπουργείου και με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, υπάρχει αισιοδοξία για ένταξη στο πρόγραμμα του μεγαλύτερου μέρους των αιτήσεων.

 

Όπως τόνισε και ο Γενικός Γραμματέας σε δελτίο τύπου αναφορικά με τη συνάντηση, βασικός στόχος είναι η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών. Από την πλευρά του ο κ. Σταμενίτης υπογράμμισε ότι ο Νομός Πέλλας, λόγω της υψηλής πρωτογενούς παραγωγικής δραστηριότητας που εμφανίζει, είναι απαραίτητο να λάβει υψηλή θέση στον συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου και της Κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.