Πολιτική

Δήλωση Λάκη Βασιλειάδη για τον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για το Αρδευτικό Σύστημα Αλμωπαίου

138Προβολές

Ο υποψήφιος Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης σχολίασε τη δημοσίευση του διεθνούς διαγωνισμού για το έργο «Αρδευτικό Σύστημα Αλμωπαίου μέσω ΣΔΙΤ» για τον οποίο  ολοκληρώνεται η περίοδος υποβολής προτάσεων από τους υποψήφιους αναδόχους στις 30 Ιουνίου και αναθέτουσα αρχή είναι η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Άμεσων Ενισχύσεων & Τομεακών Παρεμβάσεων  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Ο Λάκης Βασιλειάδης ανέφερε πως «με γοργούς ρυθμούς προχωρά ένα ακόμα έργο αναβάθμισης των υποδομών της Πέλλας, με αναπτυξιακό χαρακτήρα και έμφαση στον τόσο σημαντικό για την τοπική οικονομία πρωτογενή τομέα. Σε συνδυασμό με το Φράγμα Αλμωπαίου, μπαίνουν οι βάσεις για ένα σύγχρονο αρδευτικό σύστημα που θα αυξήσει την παραγωγή κρατώντας χαμηλά το κόστος, θα εξοικονομεί υδατικούς πόρους και θα συμβάλλει στη βιώσιμη διαχείριση του τοπικού περιβάλλοντος».

Υπενθυμίζεται πως το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση του αρδευτικού δικτύου Αλμωπαίου μέσω σύμπραξης του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα και έχει διάρκεια 25 έτη (2 έτη Κατασκευή, 23 έτη Λειτουργία). Το συνολικό ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 154.000.000€, μέρος του οποίου θα καλυφθεί και από το Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε περίπου 25.000 αγρότες, ενώ η κατασκευή υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2025.

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.