Δ.Αλμωπίας

Ολοκλήρωση σημαντικών μελετών για την ανάπτυξη κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων του Δήμου Αλμωπίας

33Προβολές

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αλμωπίας, συνεχίζει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της, εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές του Δήμου πραγματοποιώντας δύο μελέτες, οι οποίες σε συνδυασμό, θα λειτουργήσουν ως μοχλοί για την ανάπτυξη των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων όλων των τοπικών κοινοτήτων
του Δήμου Αλμωπίας.

Η πρώτη μελέτη αφορά το «Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Εξασφάλιση των Κοινόχρηστων και Κοινωφελών Χώρων» (ΕΣΕΚΚ), προϋπολογισμού 37.098,92€.

Ουσιαστικά αφορά την ιεράρχηση όλων των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων για κάθε Δημοτική Ενότητα του Δήμου Αλμωπίας, που κινδυνεύουν να απωλέσουν τον κοινόχρηστο/κοινωφελή χαρακτήρα τους, εντός μιας πολεοδομικής ενότητας λόγω άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης.

Η δεύτερη μελέτη που ολοκληρώθηκε αφορά το «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Αλμωπίας» (ΣΑΠ), προϋπολογισμού 37.200,00€.

Πρόκειται για τον προσδιορισμό των σημείων των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και των προσβάσιμων γραμμικών διαδρομών μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο Μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Έχουν μελετηθεί και σχεδιάζονται:
Δημιουργία νέων πεζοδρομίων και συντήρηση υφισταμένων, όδευση τυφλών, ράμπες προσβασιμότητας, διαβάσεις και σημάνσεις προς χώρους καταφυγής.

Η αναβάθμιση των υποδομών με σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης είναι κάτι που έλειπε από την Αριδαία.
Συνεχίζουμε να κοιτάζουμε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, της ανανέωσης και δημιουργίας καλύτερων συνθηκών για πολίτες, πεζούς, άτομα ειδικών συνθηκών και μεταφορικά μέσα.

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης
Κετικίδης Ιωάννης

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.