Δ.Πέλλας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΚΑI ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Learning pathways through work-place and professional development»

504Προβολές

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 με κωδικό 2020-1-EL01-KA102-078178, πέντε εκπαιδευτικοί από το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών παρακολούθησαν  εβδομαδιαίο κύκλο μαθημάτων στην Πράγα της Τσεχίας, με κεντρικό θέμα το παιχνίδι ως εργαλείο μάθησης.

Στη διάρκεια των σεμιναρίων συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια μαζί με συναδέλφους από άλλες χώρες και απόκτησαν γνώσεις για την εφαρμογή της μεθόδου της παιχνιδοποίησης της μάθησης στην τάξη. Εξοικειώθηκαν με ανάλογα καινοτόμα παιδαγωγικά εργαλεία, που κάνουν τα διδακτικά τους αντικείμενά πιο ελκυστικά στους ενήλικες μαθητές τους και τα έχουν, ήδη, ενσωματώσει στη διδασκαλία τους.

 

Γνώρισαν ιστορικά και άλλα αξιοθέατα της χώρας υποδοχής, βελτίωσαν τις γλωσσικές τους ικανότητες και σε δεύτερη ξένη γλώσσα, καλλιέργησαν το πολιτισμικό τους υπόβαθρο και ενίσχυσαν την αίσθηση του Ευρωπαίου πολίτη. Πολύ σημαντική, επίσης, είναι η ενημέρωσή τους, μέσω των Ευρωπαίων συναδέλφων τους, ως προς την προώθηση της εξωστρέφειας των οργανισμών τους.

 

Το προσεχές διάστημα, στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, θα επιμορφωθούν 15 μαθητές από όλες τις ειδικότητες του σχολείου μας, οι οποίοι θα μετακινηθούν στη Βαρκελώνη, για παρακολούθηση εργασίας. Οι φορείς υποδοχής θα είναι επιχειρήσεις της αντίστοιχης ειδικότητας των μαθητών.

 

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών συμμετέχει, εδώ και χρόνια, σε Ευρωπαϊκές Δράσεις που το φέρνουν σε επαφή με το σύγχρονο Ευρωπαϊκό σχολικό περιβάλλον και ενισχύουν την απασχολησιμότητα των μαθητών τους στην Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας.

 

Η Διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών

       Καρύπη Μαρία

Κάντε το σχόλιο σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.